Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi moldoveni reţinuţi la hotar cu obiecte islamice, având ca destinaţie Franţa

© Photo : Poliţia de FrontierăFrontiera RM
Frontiera RM - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţiştii de frontieră au reţinut doi moldoveni ce încercau să treacă hotarul ilegal cu mai multe obiecte islamice asupra sa. Aceştia intenţionau să ajungă în Franţa.

CHIŞINĂU, 18 nov – Sputnik. Poliţiştii de frontieră au depistat pe malul râului Prut doi tineri care intenţionau să ajungă clandestin în România. Asupra acestora au fost găsite obiecte islamice, precum şi cărţi ce propovăduiesc ideologia islamică. 

Vama - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Personalul Poliției de Frontieră, în regim de alertă după atentatele de la Paris

Tinerii reținuți sunt cetățeni moldoveni, cu vârste de 19 și, respectiv, 26 de ani. Ambii sunt domiciliați în raionul Cahul. Din primele cercetări s-a stabilit că bărbații anterior au fost judecați, unul din ei a fost condamnat pentru omor. În perioada ispășirii pedepsei în penitenciar, acesta a fost convertit la islam.

În timpul verificării lucrurilor personale, polițiștii de frontieră au depistat mai multe obiecte islamice, precum și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică. 

„Persoanele respective dețineau și unele înscrisuri, care conform investigațiilor efectuate acestea aveau intenția de a ajunge în mai multe țări europene, cu destinația finală — Franța”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Fluxul de știri
0