Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cererea de recuzare înaintată de avocaţii lui Filat, respinsă

© Sputnik / Vladimir PolusatovАпелляционная палата Curtea de apel
Апелляционная палата Curtea de apel - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel a respins cererea avocaţilor lui Filat de recuzare a completului de judecată care urmează să examineze recursul apărării lui Vladimir Filat împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani, prin care mandatul de arest preventiv a fost prelungit cu încă 30 zile.

CHIŞINĂU, 18 nov – Sputnik. Curtea de Apel a respins cererea de recuzare a completului de judecată care urmează să examineze miercuri recursul apărării lui Vladimir Filat împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani, prin care mandatul de arest preventiv al ex-premierului a fost prelungit cu încă 30 zile. 

Apărarea ex-premierului Vladimir Filat a solicitat astăzi recuzarea completului de judecată din Curtea de Apel. Avocatul Igor Popa a declarat că apărarea în mod repetat a declarat că nu are încredere în acest complet de judecători şi a cerut recuzarea lui. 

Игорь Попа Igor Popa - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Apărarea lui Filat a cerut recuzarea judecătorilor

Completul de judecată care examinează recursul apărării lui Filat este format din judecătorii Iurie Iordan, Ghenadie Lâsii şi Silvia Vrabie.

Filat este prezent la şedinţa de judecată la Curtea de Apel, dar nu va face declaraţii pentru presă. 

Termenul de arest preventiv pe numele lui Vladimir Filat a fost prelungit cu încă 30 de zile, în datat de 11 noiembrie. Judecătoria Buiucani a acceptat demersul procurorilor anticorupţie.  

Filat se află în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. 

 

Fluxul de știri
0