Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Apărarea lui Filat a cerut recuzarea judecătorilor

© Sputnik / Vladimir PoluşatovИгорь Попа Igor Popa
Игорь Попа Igor Popa - Sputnik Moldova
Abonare
Apărarea ex-premierului Vladimir Filat a cerut recuzarea judecătorilor Iurie Iordan, Ghenadie Lâsii şi Siivia Vrabie care examinează recursul împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani, prin care mandatul de arest preventiv al lui Filat a fost prelungit cu încă 30 zile.

CHIŞINĂU, 18 nov – Sputnik. Apărarea ex-premierului Vladimir Filat a solicitat recuzarea completului de judecată din Curtea de Apel care urmează să examineze miercuri recursul împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani, prin care mandatul de arest preventiv al ex-premierului a fost prelungit cu încă 30 zile.

Avocatul Igor Popa a declarat că apărarea în mod repetat a declarat că nu are încredere în acest complet de judecători şi a cerut recuzarea lui. 

Апелляционная палата Curtea de apel - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Miercurea viitoare Filat ar putea fi eliberat din arest preventiv

„Iurie Iordan este fost coleg de facultate cu domnul Filat. Clientul ne-a povestit că s-a aflat în relaţii apropiate cu Iordan. În prima şedinţă la Curtea de Apel am invocat că judecătorii au încălcat principiul caracterului devolutiv al recursului, reţinând mai multe riscuri decât instanţa de fond. Nu poţi să agravezi situaţia învinuitului mai mult decât a reţinut instanţa de fond”, a declarat Popa.

Completul de judecată care examinează recursul apărării lui Filat este format din judecătorii Iurie Iordan, Ghenadie Lâsii şi Silvia Vrabie.

Termenul de arest preventiv pe numele lui Vladimir Filat a fost prelungit cu încă 30 de zile, în datat de 11 noiembrie. Judecătoria Buiucani a acceptat demersul procurorilor anticorupţie.  

Filat se află în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. 

El are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare. Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

 

 

 

 

Fluxul de știri
0