Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sputnik Moldova transmite proiectul „Sputnik. Lecturi” colegilor transcaucazieni

© Sputnik / Alexey Filippov / Accesați arhiva multimediaPresentation of the major international news brand, Sputnik
Presentation of the major international news brand, Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
Ștafeta poetică din cadrul proiectului „Sputnic. Lecturi” are drept scop apropierea dintre oameni în această lume multipolară.

CHIȘINĂU, 18 nov — Sputnik. Agenția Internațională de Știri și Radio a încheiat proiectul „Sputnic. Lecturi" desfășurat în Republica Moldova și a transmis ștafeta colegilor din Transcaucazia: redacțiilor Sputnik Abhazia și Sputnik Osetia de Sud.

Pe parcursul ștafetei poetice în cadrul proiectului, în versiunile moldovenească și rusă ale portalului Sputnik Moldova, reprezentanți ai autorităților statale, personalități de seamă din sfera culturii și educației au recitat versuri semnate de autori atât din Moldova, cât și din alte țări, care contribuie la apropierea dintre oameni în această lume multipolară și multicoloră.

Presentation of the major international news brand, Sputnik - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sputnik-Moldova, partener al Asociației scriitorilor ruși

Startul ștafetei poetice, preluate de Sputnik Moldova în luna august 2015 de la colegii de la Sputnik Kârgâzstan, a fost dat de artistul poporului din republica Moldova, Constantin Moscovici. Printre participanții la ștafetă au fost Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei; Tatiana Mleciko, rectorul Universității slavone din RM; Iuri Harmelin, maestru în artă al Moldovei.

Vladimir Novosadiuc, conducătorul agenției Sputnik Moldova, a declarat că proiectul „Sputnik. Lecturi" a trezit un viu interes în Moldova. „Persoane din domenii diferite au reacționat cu un sincer entuziasm la acest proiect: muzicieni, oameni de știință, de teatru, lideri ai societății civile. Acum ștafeta va trece la colegii noștri din Abhazia și Osetia de Sud și, cu siguranță, va avea răsunet în inimile cetățenilor acestor țări”.

Potrivit lui Vladimir Novosadiuc,  astăzi cuvântul poetic este necesar mai mult ca oricând și, în primul rând, ca forță unificatoare importantă.

Ștafeta poetică din cadrul proiectului „Sputnik. Lecturi" are drept scop apropierea dintre oameni în această lume multipolară și multicoloră, prin intermediul lecturării unor versuri semnate de autori consacrați, care ating valorile de bază înţelese şi apropiate fiecăruia dintre noi: dragostea, viața, frumusețea lumii care ne înconjoară. Proiectul a fost lansat de Sputnik Kazahstan în luna martie 2015, la el participând reprezentanți ai autorităților statale, cunoscuți oameni de artă și activiști ai societății civile.

Sputnik (sputniknews.com) este o agenţie de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogă, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik primesc 24 de ore din 24 ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Fluxul de știri
0