Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Personalul Poliției de Frontieră, în regim de alertă după atentatele de la Paris

Abonare
În punctele de trecere a fost instituit un regim riguros de activitate, în special la Aeroportul Internațional Chișinău și în unele puncte de trecere situate la frontiera cu România și Ucraina.

CHIŞINĂU, 16 nov – Sputnik. Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a dispus, în regim de urgenţă, măsuri suplimentare în vederea asigurării securității cetățenilor la traversarea frontierei de stat. Măsura vine ca reacţie la atentatele teroriste de vineri seara din Paris, Franţa. 

În punctele de trecere a fost instituit un regim riguros de activitate, în special în cele mai solicitate: Aeroportul Internațional Chișinău și în unele puncte de trecere situate la frontiera cu România și Ucraina. A fost suplinit numărul de angajați în punctele de trecere unde se atestă un flux mai mare de călători.  

Ситуация в Париже после серии терактов - Sputnik Moldova
Atentatele de la Paris au fost comise de minori

Poliția de Frontieră a intensificat controalele la frontieră, cu preponderență în privinţa persoanelor originare sau venite dinspre statele unde se desfășoară conflictele armate, precum şi dinspre statele aflate în vecinătatea acestora. Au fost implicate activ echipele canine la controlul bagajelor, în vederea depistării substanțelor explozive, cât și în locurile aglomerate, unde conform competenţelor atribuite ordinea publică este asigurată de către Poliţia de Frontieră.

Mijloacele de transport care traversează frontiera de stat a Moldovei sunt verificate amănunţit cu dispozitive speciale.

A fost intensificată comunicarea cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale. Prin intermediul formei publice şi operative de conlucrare cu partenerii de cooperare se acumulează informaţia privind spiritul şi activităţile ce pot constitui ameninţări la adresa ordinii şi securităţii publice. 

Президент Модовы Николай Тимофти и посол Франции в РМ Паскаль Вагонь - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Zi de doliu în Moldova la 16 noiembrie

Tot personalul Poliției de Frontieră a fost pus în regim de alertă, în special cel care este instruit în diverse exerciții antitero.

În această perioadă, călătorii sunt supuşi controlului de frontieră suplimentar, în special persoanele care prezintă suspiciuni.

În memoria victimelor de la Paris, luni, în Republica Moldova a fost instituită zi de doliu național. La ora 12.00 pe întreg teritoriul ţării va fi păstrat un minut de reculegere.

Fluxul de știri
0