Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Unui hamal de la A321 i-a fost transmisă o valiză care nu a fost verificată

Abonare
Potrivit înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, operatorul pentru sortarea bagajelor i-a transmis unei persoane care încărca bagajele în avionul A321 un geamantan suspect.

CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Un bărbat care a participat la încărcarea bagajelor la bordul avionului A321, care s-a prăbușit în Egipt, a primit de la un colaborator al aeroportului din Sharm-el Sheikh un geamantan suspect, mai existând și informaţia că aparatul de scanare a bagajelor a fost lăsat fără supraveghere, transmite RIA Novosti cu referire la Reuter.

O sursă anonimă din cadrul structurilor de forță a comunicat că, potrivit înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, operatorul pentru sortarea bagajelor i-a transmis unei persoane care încărca bagajele în avionul rusesc, pe pista de decolare, un geamantan suspect.

Место крушения российского самолета Airbus A321 в Египте - Sputnik Moldova
Rusia
SFS: Сatastrofa aviatică din peninsula Sinai este un act terorist

Potrivit sursei, în aeroportul Sharm-el Sheikh forțele de securitate caută două persoane, care au lăsat pentru un timp aparatul de scanare a bagajelor fără supraveghere ”în timp ce pasagerii urcau la bordul avionului rusesc”. Sursele menţionează că anchetatorii au chestionat tot personalul aeroportului, care a deservit această rută, dar nu a fost făcută nicio reținere în legătură cu acest incident. Serviciile abilitate examinează înregistrările respective de pe camerele de supraveghere.

Cea mai mare catastrofă din istoria aviației sovietice și ruse a avut loc pe 31 octombrie. Un  avion Airbus-321 al companiei aviatice ”Kogalîmavia”, care zbura din Sharm-el Shekih spre Sankt-Petesburg, s-a prăbușit în Sinai. La bord se aflau 217 pasageri și șapte membri ai echipajului. Nimeni nu a supraviețuit.

Șeful SFS al FR, Alecsandr Bortnikov, a declarat că acesta a fost un act terorist. Potrivit lui, examinarea lucrurilor personale și a elementelor navei, precum și  expertizele au scos la iveală urme ale unei substanțe explozibile de producție străină la bordul avionului A321. Serviciile speciale din FR au anunțat că persoana care va furniza informații despre cei care au tangențe cu actul terorist de la bordul avionului A321, va primi 50 de milioane de dolari.

 

Fluxul de știri
0