Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tudor Deliu: dura lex, sed lex

© privesc.euDeliu Tudor, PLDM
Deliu Tudor, PLDM - Sputnik Moldova
Abonare
„Dura lex, sed lex”, a spus Deliu, care a subliniat că ceea ce decide Curtea Constituţională urmează să fie îndeplinit.

CHIŞINĂU, 17 noiembrie – Sputnik. Tudor Deliu, reprezentantul fracţiunii parlamentare a PLDM, a declarat că CCM s-a pronunţat asupra altor chestiuni, care nu fac obiectul sesizării şi anume nu se referă la hotărârea prin care Parlamentul l-a lipsit pe Vlad Filat de imunitate parlamentară.

„Dura lex, sed lex”, a spus Deliu, care a subliniat că ceea ce decide Curtea Constituţională urmează să fie îndeplinit.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova Конституционный Суд РМ - Sputnik Moldova
Politică
CCM despre lipsirea lui Filat de imunitate parlamentară: e constituţional

Totodată, deputatul Deliu a menţionat că, în opinia sa, CCM ar fi vizat prin hotărârea sa norme care nu au făcut obiectul sesizării.

„Constat că ceea ce am cerut de la CCM a fost interpretat cu tot altfel. Nu am cerut verificarea constituţionalităţii normelor din Regulamentul Parlamentului. Noi am cerut verificarea legalităţii procedurii de ridicare a imunităţii parlamentare deputatului Vlad Filat”, a spus Deliu.

Acesta a mai afirmat că CCM ar trebui să aibă o practică uniformă şi că în cazul lui Filat ar fi trebuit să se procedeze aşa cum s-a procedat, de exemplu, în cazul lui Serafim Urecheanu.

Fluxul de știri
0