Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marţi, CCM va examina chestiunea lipsirii lui Filat de imunitate parlamentară

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel
Vlad Filat la Curtea de Apel - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de presă al CCM notează că sesizarea prin care este solicitată examinarea acestei situaţii este semnată de 18 deputaţi din fracţiunea parlamentară PLDM.

CHIŞINĂU, 17 noiembrie – Sputnik. Marți, Curtea Constituţională va examina constituţionalitatea hotărârii Parlamentului prin care a fost ridicată imunitatea parlamentară a deputatului Vlad Filat, a anunţat serviciul de presă al CCM.

În comunicatul CCM se menţionează că sesizarea prin care este solicitată examinarea acestei situaţii este semnată de 18 deputaţi din fracţiunea parlamentară PLDM.

Tudor Deliu, deputat PLDM - Sputnik Moldova
Politică
Deliu: lui Filat i-a fost ridicată imunitatea într-o manieră tâlhărească

„Aceştia cer  verificarea de către CCM a faptului dacă Hotărârea Parlamentului prin care domnului Filat i-a fost ridicată imunitatea nu încalcă Constituţia”, a menţionat sursa.

Se precizează că semnatarii sesizării au invocat următoarele aspecte, pe care le cosideră neconstituţionale:

— la luarea acestei Hotărâri de către Parlament, ar fi fost încălcată prezumţia nevinovăţiei;

— Procurorului General i-a fost acordat cuvântul la tribuna Parlamentului;

— termenul rezonabil nu ar fi fost respectat pentru ca deputatul să-şi pregătească apărarea înainte de convocarea Comisiei Juridice din Parlament (care a examinat cererea Procurorului);

— votarea secretă în Parlament nu ar fi fost respectată etc.

Fluxul de știri
0