Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deliu: lui Filat i-a fost ridicată imunitatea într-o manieră tâlhărească

© privesc.euTudor Deliu, deputat PLDM
Tudor Deliu, deputat PLDM - Sputnik Moldova
Abonare
Deputaţii liberal-democraţi cer examinarea constituţionalităţii hotărârii Parlamentului prin care Vladimir Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară şi, ca urmare, reţinut şi apoi arestat într-un dosar de corupţie.

CHIŞINĂU, 19 oct – Sputnik. "PLDM cere Curţii Constituţionale amânarea acţiunii hotărârii Parlamentului prin care i-a fost ridicată imunitatea parlamentară domnului Filat, până la examinarea cauzei în fond, examinarea în regim de urgenţă a sesizării noastre şi să se pronunţe asupra constituţionalităţii hotărârii contestate", a declarat deputatul liberal democrat, Tudor Deliu.

Влад Филат Vlad Filat - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM atacă la CC procedura de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Filat

Acesta a calificat maniera în care Filat a fost supus urmării penale drept una „tâlhărească”.

În sesizarea deputaţilor PLDM, depusă al Curtea Constituţională, se spune că Parlamentul ar fi încălcat articolele 1, 21 şi 66 din Constituţie, dar şi procedurile prevăzute de legislaţie la ridicarea imunităţii unui deputat, inclusiv procedura de vot.

„Sperăm că înalta Curte va examina şi se va pronunţa cât mai curând asupra sesizării noastre”, a spus Deliu.

Acesta a insistat că „nu trebuia să vină Procurorul General la început, ca să facă show, ci ar fi trebuit să fie respectaţi toţi paşii prevăzuţi de lege”.

Fluxul de știri
0