Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Regiunea Astrahan s-a inclus în programul de strămutare

© Sputnik / Владимир Акимов / Accesați arhiva multimediaВид на Астраханский кремль
Вид на Астраханский кремль - Sputnik Moldova
Abonare
Programul regional de strămutare în regiunea Astrahan este prevăzut pentru anii 2015 – 2019.

CHIȘINĂU, 22 iunie – Sputnik. Începând cu acest an, regiunea Astrahan participă la Programul de stat de susținere a strămutării benevole a concetățenilor în Rusia.

Programul regional de strămutare în regiunea Astrahan este prevăzut pentru anii 2015 – 2019.

Participanților la programul de strămutare le vor fi compensate din mijloacele bugetului federal cheltuielile pentru deplasare și transportarea bunurilor personale, precum și cheltuielile pentru achitarea taxei de stat la perfectarea statutului juridic pe teritoriul FR. Totodată, participantului la acest program i se va plăti o alocație în sumă de 20 mii de ruble și câte 10 mii de ruble pentru fiecare membru al familiei sale. Se prevede și achitarea unui ajutor unic în valoare de 9 mii de ruble pentru amenajarea locului de trai.  Описание: http://editor.sputnik.md/img/article_icon.gif

Pentru potențialii imigranți sunt stabilite anumite criterii: posedarea unei profesii solicitate pe piața de muncă din regiunea Astrahan; studii, cel puțin, la nivelul școlii profesionale, acte ce confirmă experiența de muncă; vârsta-limită a activității de muncă pentru femei este de 55 de ani, iar pentru bărbați – 60 de ani.

Informații cu privire la acest program pot fi găsite pe site-ul http://www.ufms-astrakhan.ru și http://www.minsoctrud.astrobl.ru.

 

 

 

Fluxul de știri
0