Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacţia politicienilor din Moldova la atacurile teroriste din capitala franceză

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Вроцлав
Города мира. Вроцлав - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulţi politicienii moldoveni au exprimat condoleanţe poporului francez şi au condamnat atentatele sângeroase care s-au produs vineri seara la Paris.

CHIŞINĂU, 14 nov, — Sputnik. Politicienii din Moldova au postat pe reţelele de socializare mesaje de compasiune şi solidaritate cu poporul francez, lovit de atacuri teroriste fără precedent, soldate cu moartea a zeci de persoane şi aproximativ două sute de răniţi.

Preşedintele parlamentului, Andrian Candu, s-a declarat şocat de vestea atacurilor teroriste care au avut loc la Paris.

Визит президента РФ В.Путина во Францию - Sputnik Moldova
Atacuri teroriste la Paris. Un număr mare de morţi şi răniţi

„Republica Moldova condamnă cu vehemență actele de terorism și este aproape de Franța în aceste momente sumbre, iar pe această cale transmit sentimentele noastre de compasiune și solidaritate cu poporul francez. De asemenea, gândurile mele sunt la persoanele rănite în urma masacrului din centrul orașului. Sper ca atât rănile fizice, cât și cele morale se vor vindeca cât mai repede posibil”, a scris pe pagina sa de Fasebook  spicherul Parlamentului RM.

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon a scris şi el un mesaj de solidaritate cu poporul francez care trece acum printr-o tragedie groaznică.

„Este groaznică tragedia prin care trece în aceste ore Parisul, Franța, Europa. Aceste acte teroriste josnice trădează lipsa de umanitate a celor care stau în spatele atacurilor. Ne rugăm pentru Franța și ne rugăm și pentru Moldova, să nu avem parte de astfel de ură și urgie pe teritoriul nostru”, a menţionat politicianul.

Şi fostul premier, liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă s-a declarat îndurerat de tragedia care a lovit Franţa.

„Împărtășesc durerea poporului francez în aceste momente de oroare. Nimic, dar nimic nu poate scuza teroarea din aceste momente din Paris! Să fim solidari cu cetățenii francezi, dar și miile de moldoveni care se află în zona atacurilor! Mă rog pentru siguranța tuturor”, a scris Leancă pe pagina sa de Fasebook.

Серия терактов произошла в Париже - Sputnik Moldova
Peste o sută de morţi au găsit poliţiştii la sala de spectacole Bataclan

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, şi-a exprimat şi el compasiunea pentru poporul Franţei, deplângându-i pe cei care şi-au pierdut viaţa. este convins că tragedia care s-a produs la Paris nu poate lăsa indiferent pe nimeni şi dovedesc odată în plus că metodele teroriste sunt inacceptabile în lumea modernă.

„Suferinţa şi moartea oamenilor nu pot constitui un preţ pentru atingerea unor scopuri politice ori religioase în lumea modernă.  În situaţia în care pericolul unor atentate teroriste în lume este mai mare ca niciodată, trebuie să dăm uitării contradicţiile dintre vest şi est şi să ne îndreptăm toate eforturile spre consolidarea înţelegerii şi solidarităţii dintre ţări şi popoare”.

Fostul başcan al Găgăuziei, Mihail Formuzal, consideră că întreaga lume să se unească în faţa pericolului terorismului.

„Nu putem vorbi de democraţie în raport cu cei care în secolul douăzeci şi unu decapitează oameni, filmţnd aceste atrocităţi şi demonstrându-le întregii lumi. Întreaga lume ar trebui să fie unită în lupta cu acest rău. Exprim profunde condoleanţe rudelor şi apropiaţilor celor care au ajuns victime ale teroriştilor la Paris.

Un mesaj de compasiune a postat şi deputatul liberal-democrat, Chiril Lucinschi.

„Şoc, durere, ură, compasiune şi dorinţă de a-i ajuta cel puţin pe unii dintre francezi în aceste clipe. Acestea sunt sentimentele care m-au copleşit în ziua mea de naştere”, a scris acesta.

Fluxul de știri
0