Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Peste o sută de morţi au găsit poliţiştii la sala de spectacole Bataclan

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaСерия терактов произошла в Париже
Серия терактов произошла в Париже - Sputnik Moldova
Abonare
După încheierea operaţiunii de eliberare a ostatecilor, în interiorul sălii au fost găsite cel puţin o sută de persoane ucise.

CHIŞINĂU, 14 nov Sputnik. Teroriştii au tras focuri de arme automat asupra celor veniţi la sala de spectacole Bataclan pentru a asista la un concert rock.

Un martor a declarat că mai mulți indivizi au deschis focul și au tras în plin în mulțime, în timp ce strigau „Allahu Akbar”. „Gruparea teroristă Stat Islamic” şi-a revendicat deja atacurile comise în capitala franceză.

Визит президента РФ В.Путина во Францию - Sputnik Moldova
Atacuri teroriste la Paris. Un număr mare de morţi şi răniţi

Potrivit AFP, care citează surse poliţieneşti, trei presupuşi terorişti au fost lichidaţi în timpul asaltului declanşat de poliţie informează RIA Novosti. Totodată, s-a anunţat că patru poliţişti au murit în confruntările cu teroriştii. Francois Holland s-a deplasat la faţa locului, declarând că Franţa va purta un război necruţător cu terorismul.

Alte zeci de persoane au fost ucise în atacurile teroriste care au avut loc în diferite locuri ale capitalei franceze. Astfel, un ultim bilanţ anunţat de mediile de informare arată că numărul victimelor este de peste 150. Numărul răniţilor deocamdată nu este cunoscut. Se ştie doar că foarte mulţi dintre aceştia se află în stare gravă. Autorităţile franceze anticipează că numărul victimelor va creşte în orele următoare.

Frontierele Franţei au fost închise, inclusiv cele aeriene. Guvernul francez s-a întrunit de urgenţă. Preşedintele francez, Francois Holland a declarat stare de urgenţă pe tot teritoriul Franţei.

Cel puţin şase puncte în care au fost comise atentate au identificat forţele de ordine.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a transmis un mesaj de condoleanţe şi a precizat că FR este pregătită să ofere ajutor în anchetarea acestor crime.

Surse de presă din România au anunţat că un jurnalist român, colaborator la France24, este grav rănit.

Fluxul de știri
0