Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Controale înăsprite la frontiera cu Franţa, după atacul de la Paris

© Sputnik / Samvel Sepetchian / Accesați arhiva multimediaUn poste de contrôle, stop
Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al premierului belgian a informat despre impunerea controalelor la frontieră. Cabinetul de securitate convocat de urgenţă în această dimineaţă.

CHIŞINĂU, 14 nov – Sputnik. Traficul rutier, feroviar şi aerian provenit din Franţa va fi supus controlului la frontiera Belgiei, ca reacţie la atacurile teroriste multiple care au zguduit capitala franceză în seara de vineri, a comunicat un purtător de cuvânt al premierului belgian Charles Michel, potrivit Reuters.

El a mai precizat că prim-ministrul convoacă va convoca cabinetul de securitate în dimineaţa de sâmbătă, pentru a determina măsurile care urmează a fi luate în urma atacurilor teroriste fără precedent care au afectat ţara vecină.

Ситуация в Париже после серии терактов - Sputnik Moldova
Masacru la Paris. Franţa îşi închide frontierele şi instituie stare de urgenţă

Purtătorul de cuvânt al premierului Michel a insistat că Belgia nu-și închide frontierele, ci doar își sporește controalele la adresa celor care sosesc în țară dinspre Franța. Măsura survine după o perioadă de câteva luni în care un aflux de imigranți dinspre Orientul Mijlociu, Africa și Asia a determinat unele state din Uniunea Europeană să suspende elemente ale sistemului de liberă circulație al blocului comunitar, precizează AGERPRES.
Măsuri de securizare a frontierelor au fost impuse în Marea Britanie, Italia etc.

De asemenea, poliţia din New York a activat mai multe dintre planurile sale antiteroriste ca măsură de precauţie după atentatele teroriste soldate cu zeci de morţi la Paris.

Preşedintele francez François Hollande a dispus închiderea frontierelor ţării şi a dispus anunţarea stării de urgenţă.

Fluxul de știri
0