Masacru la Paris. Franţa îşi închide frontierele şi instituie stare de urgenţă

© Sputnik / Галина Азуле / Accesați arhiva multimediaСитуация в Париже после серии терактов
Ситуация в Париже после серии терактов - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul francez se întruneşte în şedinţă de urgenţă. Preşedintele Francois Hollande a anunţat stare de urgenţă în toată ţara şi închiderea frontierelor.

CHIŞINĂU, 14 nov – Sputnic. Noapte de teroare la Paris, după ce capitala franceză a fost zguduită vineri seara de mai multe atacuri armate simultane. Explozii s-au auzit în apropiere de Stade de France, unde se desfășura meciul amical Franța-Germania. Peste o sută de oameni au fost luaţi ostatici într-o populară sală de concert. Președintele Francois Hollande, prezent la meciul de fotbal, a fost evacuat și a declanșat planul roșu de alertă.

Autorităţile franceze apreciază că atacurile au fost coordonate. Președintele Francois Hollande anunță că va fi declanșată starea de urgență și că Franța își închide frontierele.

„Tot ce pot să vă spun este că e mai grav decât Charlie Hebdo”, a declarat pentru AFP un membru al forțelor de ordine, prezent la Bataclan, potrivit digi24.

Trupele speciale intervin acum pentru eliberarea ostatecilor. Un alt atac ar fi în desfăşurare la un MALL. Trăgători sunt peste tot, avertizează poliţia franceză.

Președintele Francois Hollande anunță că va fi declanșată starea de urgență și că Franța își închide frontierele.

Presa franceză şi CNN anunţă cel puţin 60 de morţi în cele şase atentate de la Paris, transmite RTV.NET.

„"V-am atacat o dată. Vă vom ataca din nou" şi „Este pentru Siria” au strigat atacatorii, potrivit unor martori.

Fluxul de știri
0