Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Persoana care îi „livra” prostituate lui Berlusconi va sta 7 ani la răcoare

© Sputnik / Sergei Guneyev / Accesați arhiva multimediaSilvio Berlusconi sta per vendere Milan.Cinquecento milioni di euro per il 51% della squdra. Questa e` l'offerta del broker thailandese Bee Teacheubol,
Silvio Berlusconi sta per vendere Milan.Cinquecento milioni di euro per il 51% della squdra.  Questa e` l'offerta del broker thailandese Bee Teacheubol, - Sputnik Moldova
Abonare
Omul de afaceri Gianpaolo Tarantini, în anii 2008 – 2009, a „făcut rost” de 26 de „domnișoare de companie” pentru petrecerile organizate la vila din Arcore și la alte reședințe ale lui Berlusconi pe timpul când acesta era primul ministru al Italiei.

CHIȘINĂU, 13 nov — Sputnik. Judecătoria orașului italian Bari l-a condamnat vineri pe omul de afaceri din localitate Gianpaolo Tarantini la 7 ani și zece luni de închisoare în dosarul pe marginea prostituției, impuse unor tinere care participau la faimoasele petreceri de la vila lui Silvio Berlusconi, transmite presa locală.  

Conform datelor procuraturii, în anii 2008 — 2009, Gianpaolo Tarantini a „făcut rost" de 26 de „domnișoare de companie" pentru petrecerile organizate la vila din Arcore și la alte reședințe ale lui Berlusconi pe timpul când acesta era primul ministru al Italiei.

Tarantini nu făcea acest lucru dezinteresat. El nu numai că spera să obțină comenzi de la stat în valoare de milioane, ci nutrea și planuri de a se implica pe viitor în activitatea politică.

Silvio Berlusconi sta per vendere Milan.Cinquecento milioni di euro per il 51% della squdra.  Questa e` l'offerta del broker thailandese Bee Teacheubol, - Sputnik Moldova
Mass-media: Ucraina l-a declarat pe Berlusconi persona non grata

Afară de aceasta, judecătoria din Bari a transmis procuraturii documentele necesare pentru investigațiile în dosarul Berlusconi care este bănuit de crearea obstacolelor pentru organele de drept.

Tarantini a fost arestat la 30 august 2011 la Napoli, fiind suspectat de șantaj față de Berlusconi. Pe parcursul anchetei s-a stabilit că premierul i-a transmis omului de afaceri 500 de mii de euro printr-un alt afacerist, de o reputație dubioasă, Valter Lavitola, care ulterior a fost și el arestat.

Însuși Berlusconi spunea la acea dată că el îl ajuta dezinteresat pe Tarantini care se pomenise într-o situație complicată. Însă anchetatorii nu l-au crezut, iar judecata a constatat că Berlusconi, fiindu-i teamă că va fi dat în vileag, a vrut, prin intermediul lui Lavitola, să-l facă pe Tarantini să tacă.

Fluxul de știri
0