Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Afanas: UE caută figuri noi la conducerea Republicii Moldova

© Photo : European Parliament Drapeau de l'UE
Drapeau de l'UE - Sputnik Moldova
Abonare
Analistul politic Nicolae Afanas a oferit un comentariu pentru Sputnik, în care şi-a exprimat punctul de vedere privind motivele care l-au determinat pe Stefan Fule să declare că autoritățile din Moldova profită de ideea integrării europene ca de un ”alibi” pentru propriile lor interese.

 

CHIȘINĂU, 13 nov – Sputnik. UE se află în căutarea unei alternative pentru actuala putere din Moldova, a declarat pentru Sputnik politologul Nicolae Afanas, comentând declarațiile fostului comisar european, Stefan Fule.

Fostul comisar european pentru probleme de extindere și politică de bună vecinătate  Stefan Fule și-a exprimat presupunerea cum că autoritățile din Moldova folosesc ideea integrării europene ca ”alibi” pentru propriile scopuri. ”Eu am observat ceva. Am auzit multe despre formarea unui guvern proeuropean. Nu ați putea să-mi  spuneți ce înseamnă asta? Puteți să-mi explicați, având în vedere experiența pe care o avem, ce înseamnă un guvern proeuropean?”, a adăugat Fule.

Stefan Fule în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Fule i-a provocat pe proeuropenii moldoveni să se "reinventeze"

"Bruxelles-ul vrea să-și mențină influența în regiune și în Moldova inclusiv, de aceea va căuta să substituie actualele partide proeuropene din Moldova cu altele, care nu sunt implicate în scandaluri și insuccese”, a subliniat Afanas.

Potrivit lui, afirmaţiile lui Fule la Chișinău se mai explică și prin faptul că el personal a participat la formarea majorității proeuropene din Moldova și înțelege că poartă o parte de răspundere pentru ceea ce se întâmplă.

”Pe lângă toate, Fule este deja fost comisar, de aceea el își poate permite să-și exprime mai des propria opinie, dar nu poziția oficială a unor structuri”, a conchis Afanas.

 

Fluxul de știri
0