Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vineri 13: zi neagră la ANRE

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональное агентство по регулированию в энергетике
Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Abonare
ANRE anunță o ședință publică la care va reexamina noile tarife la gazele naturale aprobate la 18 iulie. Şedinţa va avea loc vineri. Paralel, sunt posibile mai multe proteste în faţa ANRE.

CHIŞINĂU, 13 nov – Sputnik. Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță pentru vineri, 13 noiembrie, convocarea unei ședințe publice la care vor fi reexaminate tarifele reglementate pentru distribuția și furnizarea și transportul gazelor naturale, aprobate prin hotărârea sa din 18 iulie.

Consiliul de Administrație al ANRE a suspendat aplicarea tarifelor la gazele naturale aprobate prin hotărârea sa din 18 iulie  până la 15 noiembrie curent şi a recomandat SA „Moldovagaz” să supună unui audit extern corectitudinea calculării noilor tarife, a evaluării costurilor incluse în tarife și a conformității modului de calcul cu prevederile metodologiei tarifare în vigoare. 

Лампы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din 9 noiembrie, plătim tarife majorate la electricitate

Raportul de audit, executat de compania Ernst&Young, a fost examinat vinerea trecută în cadrul unor audieri publice organizate de ANRE. SA „Moldovagaz” a solicitat luni ANRE majorarea tarifului la gazele naturale cu 22%, adică 8386 de lei pentru mia de metri cubi de gaze.

ANRE a majorat la 18 iulie tariful la gazul natural cu 15%. Prețul pentru un metru cub de gaz natural a crescut de la 5,971 de lei la 6,538 de lei.

Pe parcursul acestei săptămâni, membrii şi simpatizanţii Platformei DA au protestat în faţa clădirii ANRE, cerând anularea majorării tarifelor la energia electrică şi gaz. Joi, membrii PSRM au instalat un cort în clădirea ANRE, în semn de protest faţă de tarifele majorate. 

Fluxul de știri
0