Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mare belea când ministru-i veterinar, iar cizmaru-i cofetar

© Sputnik / Евгений ПанасенкоAnatol Salaru Анатол Шалару
Anatol Salaru Анатол Шалару - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Nu iese mare treabă când cizmarul coace prăjituri, iar cofetarul repară cizme. Iar dacă ministru al apărării devine un veterinar, nenorocirea-i mare de tot.

CHIȘINĂU, 13 nov — Sputnik. Ministrul în exercițiu al Apărării, Anatol Șalaru, tot el vicepreședinte al Partidului Liberal, a declarat într-un interviu pentru o publicație locală că Moldova este pe cale de dispariție ca stat.

Șalaru a menționat că Moldova este amenințată de două pericole mari, unul fiind din afară și altul din interior.

Ministrul în exercițiu a declarat că în plan extern este vorba de dorința Rusiei de a-și restabili fostul imperiu, iar în plan intern este vorba de corupție. Statul este pe cale de dispariție. Nu avem guvern, a fost sistată finanțarea din afară, clasa politică este instabilă.

Directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate, Valeriu Ostalep, a menționat în comentariul său pentru Sputnik că unul dintre pericolele principale pentru Moldova îl prezintă astfel de oameni ca Anatol Șalaru, mai ales dacă se află la putere.

Валерий Осталеп - Sputnik Moldova
Politică
Șalaru nu se va mulțumi doar cu un singur tanc

Ostalep a specificat că o persoană cu studii de medic veterinar care, printr-o mare nedumerire, a fost pusă în fruntea armatei noastre a reușit într-un termen foarte scurt să comită multe gafe. Începând cu istoria cu tancul, lupta cu inexistentele pericole istorice, și terminând cu faptul că, în pofida Constituției, el a declarat că Moldova intenționează să adere la NATO. Putem fi siguri că el nu numai că a declarat, dar și caută să realizeze acest lucru. Pprin urmare, încalcă prevederile de bază ale Constituției.

Potrivit lui Ostalep, anume astfel de persoane ca Șalaru, care sfidează legile și realitățile moldovenești, reprezintă pericolul principal pentru securitatea Moldovei.

Toate declarațiile lui Șalaru pot fi tălmăcite într-un singur fel: există un scop precis, fățiș — distrugerea statalității moldovenești. Astfel de politicieni vorbesc de unirea cu un alt stat, concret — cu România. Afirmând acest lucru, ei întreprind toate măsurile necesare în acest sens. Iar retorica lor nu surprinde. Nici un om normal cu o funcție de răspundere în stat nu activează pentru a-și distruge propriul stat. Pe când cei de teapa lui Șalaru anume cu asta se și ocupă, consideră Ostalep.

Anatol Salaru Анатол Шалару - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Șalaru vrea ca Moldova şi România să aibă o armată unică

Probabil că Șalaru, studiind veterinăria, nu a prea avut timp să însușească și alte domenii. Dar dorința de a deveni demnitar era mare. Și iată că se străduiește să scormonească prin nișele științei veterinare spre a găsi ceva și pentru statutul armatei. Şi de fapt, parcă nu-i totuna — să conduci o armată sau o clinică veterinară? Principalul este să-i vină salariul, iar cuvântul „ministru" să-i preceadă numele atunci când își pune semnătura.

Dar cui îi pasă că lumea râde de faptul că un veterinar a ajuns responsabil de apărarea țării?! Așa că acum toată speranța societății civile din Moldova este că, în cele din urmă, Șalaru va reveni la profesia sa de bază. Iar armata moldovenească va fi condusă de un profesionist veritabil. Atunci și lumea va înceta să râdă de ţara noastră.

Fluxul de știri
0