Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM pierde în continuare consilieri raionali la Orhei

© Sputnik / Evghenii PanasencoConsiliul Raional Orhei
Consiliul Raional Orhei - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Consilierul raional din Orhei, Iurie Siloci, a părăsit PLDM, motivând că formaţiunea nu mai face faţă promisiunilor date alegătorilor.

CHIŞINĂU, 12 noiembrie – Sputnik. Consilierii raionali liberal-democraţi din Orhei continuă să părăsească PLDM. Joi din acest partid a ieşit Iurie Siloci.

Într-o scrisoare publică, Iurie Siloci şi-a motivat plecarea din partid prin acţiunile liderilor PLDM, care nu mai corespund promisiunilor făcute alegătorilor. Consilierul a menţionat că nu mai vrea să facă parte dintr-o formaţiune care îşi dezamăgeşte electoratul.

Vadim Pistrinciuc, PLDM - Sputnik Moldova
Politică
Concluzia unei meditaţii profunde în PLDM: e nevoie de o nouă abordare

Acesta a mai declarat că liderii PLDM au ajuns în centrul unor scandaluri de corupţie legate de furturile de la BEM, numite şi „jaful secolului”.

„Nu am auzit nici un răspuns normal din partea liderilor PLDM la aceste acuzaţii, ceea ce mă face să cred că dânşii nu se pot apăra în faţa acestor acuzaţii de corupţie care au ieşit la iveală. În schimb dânşii au încercat să blocheze ancheta şi au făcut tot posibilul pentru a compromite stabilitatea politică şi viitorul guvernării, de care noi, cetăţenii de rând ai Republicii Moldova, avem atât de mare nevoie înainte de venirea iernii”, a declarat Siloci.

Alesul local a subliniat că va continua să activeze în Consiliul raionului Orhei în calitate de consilier independent „pentru ca mai multe lucruri bune să fie realizate în toate localităţile raionului Orhei, în interesul şi pentru orheieni”.

Anterior presa a scris că alţi doi consilieri raionali din Orhei au plecat din PLDM. Astfel din fracţiunea liberal-democrată din Consiliul raional Orhei au plecat o treime din consilieri şi au rămas 6, din 9 câţi au fost la început.

 

Fluxul de știri
0