Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Concluzia unei meditaţii profunde în PLDM: e nevoie de o nouă abordare

© privesc.euVadim Pistrinciuc, PLDM
Vadim Pistrinciuc, PLDM - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce PL, PDM, PCRM şi „Grupul Leancă” se căznesc să producă o alianţă şi un guvern susţinut de aceasta, liberal-democraţii s-au retras „în zona meditaţiilor profunde” şi au ajuns la concluzia că „e nevoie de o nouă abordare”.

CHIŞINĂU, 9 noiembrie – Sputnik. Serviciul de presă al PLDM a difuzat un comunicat în care se spune, printre altele, că în ţară „e nevoie de o nouă abordare”.

„Considerăm extrem de importantă aplicarea unei abordări noi faţă de actul de guvernare”, susţin liberal-democraţii.

„Elementul cheie al acestei abordări constă în trecerea clasei politice de partea intereselor poporului, scoaterea de sub control politic a instituţiilor de drept, prezentarea întregului adevăr despre delapidările în sistemul bancar, liberalizarea şi demonopolizarea economiei şi a mass-media”, consideră liberal-democraţii.

Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu îi vrea pe PLDM-işi, dar se "frige" de comunişti

Totodată aceştia susţin că „întreaga responsabilitate pentru demisia guvernului, care a adus la generarea actualei crize politice, o poartă PDM”, care „a pus în pericol vectorul european al Republicii Moldova şi şi-a asumat conştient atât lichidarea AIE 3, cât şi toate consecinţele politice ale acestui proces”.

Retorica PDM i-a ofensat pe liberal-democraţi: „calificăm drept ofensatoare retorica unor lideri PDM, prin care se alimentează zvonurile de scindare a fracţiunii noastre parlamentare. În pofida presiunilor, manipulării şi şantajului aplicat, fracţiunea parlamentară a PLDM îşi reconfirmă determinarea de a acţiona solidar, în conformitate cu interesele cetăţenilor Republicii Moldova”.

Liberal-democraţii au găsit de cuviinţă să se ocupe, niţel, şi de imaginea partidului, subliniind că „PLDM a avut o contribuţie esenţială la implementarea transformărilor pozitive pe durata guvernării. Beneficiind de suportul partenerilor de dezvoltare, au fost realizate multe proiecte importante în toate domeniile de activitate”.

„Partidul Liberal Democrat din Moldova rămâne fidel obiectivului asumat de edificare a unui autentic stat de drept, liber şi prosper”, dă asigurări serviciul de presă al formaţiunii.

Fluxul de știri
0