Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Filat continuă să împartă celula cu încă doi deţinuţi

© Photo : Igor Vzorovтюрьма
тюрьма - Sputnik Moldova
Abonare
Ex-premierul Vladimir Filat nu a fost mutat în altă celulă după ce DIP a început o anchetă internă privind respectarea condiţiilor de detenţie a deputatului.

CHIŞINĂU, 12 nov – Sputnik. Vladimir Filat nu a fost mutat în altă celulă. El continuă să se afle în cameră cu încă doi deţinuţi în care a fost transferat săptămâna trecută, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), Natalia Bucur.

DIP a dispus la 6 noiembrie verificarea, în urma declaraţiilor avocaţilor, care au invocat condiţiile necorespunzătoare de detenţie ale clientului lor, inclusiv fumatul în celulă şi lipsa ventilării.

Bucur a precizat că ancheta mai durează, iar imediat după finisarea cercetărilor concluziile vor fi făcute publice. Potrivit legislaţiei, ancheta poate dura până la 30 de zile.

Avocatul lui Vladimir Filat a declarat miercuri, 11 noiembrie, că starea de sănătate a clientului său este relativ bună. 

Игорь Попа Igor Popa - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Avocatul lui Filat: clientul nu prezintă risc de a săvârşi noi infracţiuni

Serviciile abilitate ale DIP urmează să verifice veridicitatea afirmaţiilor apărării, iar în caz de confirmare, să aplice sancţiunile potrivit legislaţiei în vigoare.

Transferarea învinuitului Filat într-o altă celulă cu încă doi inculpaţi a avut loc ca urmare a plângerilor venite din partea altor deţinuţi care au reclamat faptul că nu pot avea acces la încăperea destinată întrevederilor cu persoanele apropiate din cauza că acolo era plasat, temporar, învinuitul Vladimir Filat.

Vladimir Filat se află în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.El este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii. Procurorii îl acuză pe Filat de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

 

Fluxul de știri
0