Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sondaj: prăbuşire catastrofală a partidelor de la guvernare

© Sputnik / Мирослав Ротарьpensionari пенсионеры
pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Abonare
Sondajul a fost realizat de institutul Gallup la comanda IRI pe un eşantion de 1500 de persoane care au vârsta mai mare de 18 ani şi au dreptul la vot. Datele cercetării relevă o scădere vizibilă de popularitate pentru partidele proeuropene.

CHIŞINĂU, 10 noiembrie – Sputnik. Un sondaj publicat de International Republican Institute (IRI) la Chişinău scoate în evidenţă cifre catastrofale pentru actualele partide de la guvernare.

Sondajul a fost realizat de institutul Gallup la comanda IRI pe un eşantion de 1500 de persoane care au vârsta mai mare de 18 ani şi au dreptul la vot. IRI mai menţionează că marja de eroare a cercetării sociologice este de plus/minus 2,8 la sută.

Potrivit datelor acestui sondaj, partidele de la guvernare au suferit în ultima perioadă o scădere de popularitate vizibilă.

Pe de altă parte partidele din opoziţie se bucură de o încredere mult mai mare din partea cetăţenilor.

Datele sondajului arată următoarele ratinguri:

Partidul Nostru — 20%,

PSRM — 15%,

PPEM — 12%,

Platforma DA — 7%,

PCRM — 7%,

PL — 5%,

PD — 5%,

PLDM — 3%.

Potrivit sondajului, de cea mai mare încredere din partea cetăţenilor de bucură Biserica Ortodoxă (59% Biserica Ortodoxă din Moldova şi 50% Mitropolia Basarabiei).

În top urmează mass-media (42%), Armata (35%), sistemul de educaţie (33%) şi autorităţile locale (31%).

Surpriza sondajului este ratingul FMI în Republica Moldova, care este de 25 la sută. Totuşi atitudinea negativă faţă de FMI este de 45%, iar gradul de indiferenţă faţă de instituţie este de 30%.

Cele mai nepopulare instituţii din Republica Moldova sunt partidele politice, Guvernul, Parlamentul, Preşedinţia şi BNM.

Fluxul de știri
0