Iaroş a renunţat la calitatea de lider al „Sectorului de dreapta”

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediaRight Sector's leader Dmitry Yarosh meets with residents of Lvov
Right Sector's leader Dmitry Yarosh meets with residents of Lvov - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul radicalilor ucraineni, Dmitri Iaroş, şi-a explicat decizia prin necesitatea de a urma un tratament de durată, în urma unei răniri.

CHIŞINĂU, 11 nov – Sputnik. Deputatul Radei supreme a Ucrainei, şeful organizaţiei radicale „Sectorul de Dreapta”, interzise pe teritoriul Federaţiei Ruse, Dmitri Iaroş, a declarat că renunţă la calitatea de lider al mişcării.

„Fiind rănit, la moment am nevoie de o perioadă îndelungată pentru tratament, din care motiv am încredinţat unele direcţii de dirijare a mişcării „Sectorul de Dreapta” unor confraţi de idei dintre cei mai apropiaţi…, renunţând la calitatea de lider al mişcării de eliberare naţionaliste SD”, a scris Iaroş miercuri pe pagina sa de Fasebook, citat de RIA Novosti.

Oikea sektori - Sputnik Moldova
”Sectorul de dreapta”: noi nu dorim un război civil

„Sectorul de Dreapta” este o uniune de organizaţii naţionaliste radicale. În ianuarie şi februarie 2014, combatanţii mişcării au participat la confruntările cu miliţia şi la acapararea clădirilor administrative, iar din luna aprilie a aceluiaşi an – la reprimarea protestelor din estul Ucrainei.

În noiembrie 2014, Judecătoria supremă a Rusiei a declarat uniunea radicală de dreapta drept organizaţie extremistă şi a interzis activitatea acesteia pe teritoriul Rusiei. În ianuarie, „Sectorul de dreapta a fost inclus în registrul organizaţiilor interzise pe teritoriul Federaţiei Ruse. Anterior, în Rusia a fost iniţiat un dosar penal împotriva lui Iaroş, pentru instigare la acţiuni teroriste.

Fluxul de știri
0