”Sectorul de dreapta”: noi nu dorim un război civil

© Sputnik / Aleskandr Maximenko / Accesați arhiva multimediaOikea sektori
Oikea sektori - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit reprezentantului corpului de voluntari ”Sectorul de dreapta”, organizația ”nu încearcă să tensioneze situația din Ucraina”, ci ”doar atenționează și luptă cu răul”.

CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. ”Sectorul de dreapta” ("Pravâi Sector") nu intenționează să opună rezistenţă armată milițienilor, a comunicat reprezentantul organizației, Andrei Șaraskin, la canalul de televiziune ”112 Ucraina”.

”Este esenţial să demonstrăm societății că noi în nici un caz nu dorim să declanșăm un război civil și, cu atât mai mult, să continuăm rezistenţa armată. Noi doar atragem atenția și luptăm cu răul, și în nici un caz nu încercăm să tensionăm situația din țară. De aceea, escaladarea conflictului – aceasta este poziția noastră  oficială – este inadmisibilă”, a spus Șaraskin, citat de RIA Novosti.

Luptătorii din ”Sectorul de dreapta” au procedat la un schimb de focuri, la 14 iulie, în orașul Mukacevo din Transcarpatia, cu structurile de forţă locale. Ei și-au explicat acțiunile prin lupta cu contrabanda, în care, potrivit lor, sunt implicați mai mulți funcționari. În prezent, au fost reținuți patru combatanţi, șase  se mai ascund de organele de drept și nu există contact telefonic cu aceştia.

”Sectorul de dreapta” este o uniune ucraineană a organizațiilor naționaliste radicale. În ianuarie și februarie 2014, membrii acesteia au participat la ciocniri cu miliția și la acapararea clădirilor administrative, iar din aprilie — la ciocnirile armate din estul Ucrainei.

Fluxul de știri
0