Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria Orhei îngrijeşte spaţiile verzi chiar şi în perioada rece a anului

© orhei.mdOrhei, spaţii verzi
Orhei, spaţii verzi - Sputnik Moldova
Abonare
La Orhei au fost plantaţi sute de copaci. Au fost sădite lalele. Oraşul are şi un tractor performant pentru îngrijirea spaţiilor verzi.

CHIŞINĂU, 11 noiembrie – Sputnik. Reabilitarea şi amenajarea spaţiilor verzi din Orhei continuă și după încheierea sezonului de vegetaţie. În această perioadă sunt curăţate şi reamenajate mai multe zone din oraş, unde sunt sădiţi pomi şi flori care vor bucura privirea în primăvară. Despre aceasta a anunţat serviciul de presă al primăriei Orhei.

Sursa subliniază că la intrarea în oraș din partea capitalei au fost plantați 200 de arţari şi a fost semănată iarbă. Alţi 20 de arțari au fost plantaţi în preajma unor străzi din oraş şi în grădina publică Ivanos. In acest parc au fost sădiţi şi 50 de puieţi de conifere.

Primarul Ilan Şor la Hramul oraşului Orhei - Sputnik Moldova
Societate
Artişti cu renume, voie bună şi mult fast la Hramul oraşului Orhei

Administraţia oraşului a decis, de asemenea, să planteze lalele în spaţiile verzi ale oraşului. Astfel, „40 de mii de cepe de lalele au fost plantate în parcul Ivanos, scuarul Europei, aleea monumentelor de pe str. Vasile Lupu, scuarul Mihai Eminescu și în rondurile de la intrarea în Orhei de pe șoseaua M2”, notează serviciul de presă al primăriei Orhei.

Instituţia mai informează că a fost cumpărat un tractor performant de tuns iarba pe suprafeţe mari. Această unitate de tehnică va permite să fie întreţinute mai eficient spaţiile verzi din oraş şi, concomitent, va facilita munca angajaţilor.

Fluxul de știri
0