Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Artişti cu renume, voie bună şi mult fast la Hramul oraşului Orhei

© orhei.mdPrimarul Ilan Şor la Hramul oraşului Orhei
Primarul Ilan Şor la Hramul oraşului Orhei - Sputnik Moldova
Abonare
La serbarea zilei Orheiului au venit și câteva delegații din România, Ucraina, Rusia și Israel, fiind întâmpinate de orheieni cu pâine și sare, așa cum spune tradiția.

CHIŞINĂU, 8 noiembrie – Sputnik. Orheiul și-a pus astăzi straie de sărbătoare. Manifestațiile festive au început dis-de-dimineață, cu depuneri de flori la monumentele importante din oraș și cu o liturghie divină la Catedrala Sf. Dumitru, hramul căruia îl poartă orașul, la care au venit zeci de orheieni, notează serviciul de presă al primăriei Orhei.

Sursa mai menţionează şi alte detalii despre evenimentul din oraş:

Participanţii al Ziua Vinului au încins o horă tradiţională în piaţa principală a Orheiului. - Sputnik Moldova
Vin şi o horă tradiţională: Orheiul a sărbătorit pentru a 16-a oară ziua vinului

„Alte sute de locuitori ai orașului au ieșit în piața Vasile Lupu din centrul localității, acolo unde are loc o impresionantă paradă de automobile retro, iar de-a lungul străzii centrale, decorată cu arcuri  stilizate, se desfășoară numeroase expoziții de pictură și artizanat.

La serbarea zilei Orheiului au venit și câteva delegații din România, Ucraina, Rusia și Israel, fiind întâmpinate de orheieni cu pâine și sare, așa cum spune tradiția.

Primarul orașului, Ilan Șor i-a felicitat calduros pe orășeni, de pe scena din piață: „Dragi orheieni, Vă felicit cu ziua și Hramul orașului nostru. Astăzi Orheiul împlinește 461 de ani. Eu cred că cifra 1 este una simbolică – este primul an de schimbări, începutul renașterii și dezvoltării Orheiului. Avem un oraș cu istorie bogată, tradiții frumoase și, cel mai important, cu oameni gospodari! La mulți ani, Orhei!”

De la amiază, în scena instalată în centrul orașului, au început să cânte cunoscutele formații Brio Sonores, Concertino, Millenium, dar și îndrăgita interpretă din România Mirabela Dauer și cântăreața de muzică populară Adriana Ochișanu.

Seara, începând cu orele 19.00, pe stadionul Orhei va începe un alt concert. Invitații speciali sunt Toto Cutugno, Irina Loghin, 3 Sud Est, Бандэрос. Iar la orele 22.00 va fi dat un grandios foc de artificii”.

 

Fluxul de știri
0