Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost respinsă recuzarea înaintată de apărarea lui Filat

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătorul Ghenadie Pavliuc va examina demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea mandatului de arest preventiv pe numele ex-premierului Vladimir Filat cu 30 de zile. Instanţa a respins recuzarea apărării.

CHIŞINĂU, 11 nov – Sputnik. Demersul procurorilor anticorupţie privind prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arest preventiv pe numele ex-premierului Vladimir Filat va fi examinat de judecătorul Ghenadie Pavliuc.

Judecătoarea Olga Cojocaru a respins recuzarea apărării ex-premierului care a cerut recuzarea judecătorului Ghenadie Pavliuc. 

Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Şedinţa de judecată în cauza lui Filat a fost întreruptă

Avocatul ex-premierului, Igor Popa, a declarat că la baza recuzării stau două motive: primul – judecătorul Pavliuc ar fi rudă cu Marian Lupu şi al doilea — Pavliuc ar fi încercat să facă o antepronunţare, declarând că Vladimir Filat se eschivează de la şedinţa de judecată.

Ex-premierul nu este prezent miercuri în sala de şedinţe a Judecătoriei Buiucani. Popa a refuzat să ofere explicaţii asupra lipsei clientului său din sala de judecată.

Filat a fost reţinut la 15 octombrie sub acuzaţia de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Filat are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare. Ex-premierul se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

Fluxul de știri
0