Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Şedinţa de judecată în cauza lui Filat a fost întreruptă

© Photo : Igor VzorovVlad Filat Влад Филат
Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Apărarea ex-premierului a cerut recuzarea judecătorului Ghenadie Pavliuc. Aceasta susţine că magistratul este rudă cu Marian Lupu şi a încercat să facă o antepronunţare.

CHIŞINĂU, 11 nov – Sputnik. Şedinţa de judecată în care este examinat demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arest preventiv pe numele ex-premierului Vladimir Filat a fost întreruptă.

Apărarea ex-premierului a cerut recuzarea judecătorului Ghenadie Pavliuc din două motive.

„Am solicitat recuzarea judecătorului Pavliuc din cauză că este în grad de rudenie cu Marian Lupu şi al doilea motiv — astăzi la şedinţa de judecată Pavliuc a încercat să facă o antepronunţare, el a declarat că Vladimir Filat se eschivează de la şedinţa de judecată”, a declarat avocatul ex-premierului, Igor Popa. 

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mandatul de arest pe numele lui Filat ar putea fi prelungit cu 30 de zile

Acum urmează să fie numit un nou judecători care să examineze demersul procurorilor anticorupţie.

Ex-premierul nu este prezent miercuri în sala de şedinţe a Judecătoriei Buiucani. Popa a refuzat să ofere explicaţii asupra lipsei clientului său din sala de judecată.

Filat a fost reţinut la 15 octombrie sub acuzaţia de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Filat are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare. Ex-premierul se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

 

Fluxul de știri
0