Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mandatul de arest pe numele lui Filat ar putea fi prelungit cu 30 de zile

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Filat ar putea sta în închisoare încă 30 de zile. Judecătoria Buiucani examinează demersul procurorilor de prelungire a mandatului de arest preventiv pe numele ex-premierului.

CHIŞINĂU, 11 nov – Sputnik. Procurorii anticorupţie vor cere miercuri în instanţă prelungirea mandatului de arest preventiv pe numele ex-premierului Vladimir Filat cu 30 de zile. 

Ex-premierul se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Perioada de detenţie expiră la data de 17 noiembrie 2015.

Filat este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.


Fluxul de știri
0