Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Majoritatea cetățenilor RM consideră că țara merge într-o direcţie greșită

© Sputnik / Miroslav RotariGuvernul RM
Guvernul RM - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii Moldovei s-au exprimat împotriva actualului curs al țării și în marea majoritate sunt pentru integrarea euro-asiatică, arată datele unui nou sondaj.

CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Potrivit sondajului realizat în perioada 29 septembrie — 21 octombrie de compania sociologică Magenta Consulting, 79% din respondenți, cetățeni ai RM, consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită.

pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Politică
Sondaj: prăbuşire catastrofală a partidelor de la guvernare

Datele sondajului arată că 66% din populație doresc alegeri parlamentare anticipate, iar 78% din respondenți au o atitudine critică față de activitatea Ministerului Finanțelor. De asemenea, 77% apreciază negativ activitatea Ministerului Economiei, iar 74% nu sunt mulţumite de rezultatele muncii Ministerului Justiției.

Din totalul respondenţilor, 45% aleg integrarea în Uniunea euro-asiatică, iar cursul european – 38%.

Sondajul a arătat că biserica se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor – mai mult de 50% din populația țării. Mass-media se află pe locul doi privind încrederea – 42% din cetățeni. Pe locul trei se află armata, având încrederea a 35% din populație.

Sociologii au chestionat 1500 de persoane.

Fluxul de știri
0