Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert: platforma euro-asiatică este un fenomen unic

© RIA Novosti / Рамиль СитдиковФорум европейских и азиатских медиа 2015 Киселев
Форум европейских и азиатских медиа 2015 Киселев - Sputnik Moldova
Abonare
Aprofundarea integrării euro-asiatice este inevitabilă, consideră conducătorul agenției informaționale Armenpress, Aram Ananean.

 

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Platforma de dialog euro-asiatic este un fenomen unic în spaţiul postsovietic, a declarat marți Aram Ananean, conducătorul Agenției internaționale Armenpress, în cadrul celui de-al 8-lea forum al mediilor de informare europene și asiatice (FMEA), ”Parteneriat stabil într-o lume instabilă”, care are loc la Moscova.

Potrivit lui, aprofundarea integrării euro-asiatice este inevitabilă.

Форум европейских и азиатских медиа (ФЕАМ) - Sputnik Moldova
Rusia
Forumul mass-media din Europa și Asia va întruni experţi de seamă în domeniu

Jurnalistul consideră că una din bazele importante ale integrării euro-asiatice este informarea la timp a cetățenilor din întreaga regiune.

Ananean a numit patru principii ale integrării euro-asiatice – libertatea de mișcare a forței de muncă, capitalului, mărfurilor și serviciilor. ”Aceasta reiese din interesele cetățenilor din țările noastre”, a spus reprezentantul Armeniei.

El a subliniat necesitatea acordării unei atenții sporite dezinformaţiilor care se fac în jurul ideii de spațiu euro-asiatic.

”Țările care fac parte din Uniunea economică euro-asiatică trebuie să simtă că au aceleași posibilități în cadrul acestei Uniuni”, a adăugat Ananean.

Forumul mass-media din Europa și Asia (FMEA) reprezintă o platformă unică în spațiul postsovietic, care întrunește experți media de seamă din statele CSI, Țările Baltice și din Georgia, pentru discutarea tendințelor și prognozarea proceselor de dezvoltare a industriei media. Prima întrunire de acest fel a avut loc în anul 2006. În primii patru ani, FMEA s-a desfășurat la Moscova, după care a fost găzduit consecutiv de Kiev, Astana, Minsk. La Forumul din 2011 de la Astana, președinții FR și Kazahstanului, Dmitrii Medvedev și Nursultan Nazarbaev, în cuvântul lor de salut adresat participanților, au subliniat interesul pentru dezvoltarea proceselor pozitive în spațiul postsovietic. În 2012, la Minsk, participanţii la Forum au avut o întâlnire cu Aleksandr Lukaşenko. FMEA —2015 continuă tradițiile din anii precedenți, oferindu-și platforma pentru un dialog deschis și schimb de experiență.

 

Fluxul de știri
0