Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Forumul mass-media din Europa și Asia va întruni experţi de seamă în domeniu

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaФорум европейских и азиатских медиа (ФЕАМ)
Форум европейских и азиатских медиа (ФЕАМ) - Sputnik Moldova
Abonare
Tema FMEA - 2015 va fi „Un parteneriat stabil într-o lume instabilă". Vor participa redactori-șef, manageri de top şi jurnalişti de la cele mai cunoscute medii de informare din 14 state din spațiul postsovietic.

CHIȘINĂU, 9 nov, serviciul de presă, Sputnik. Forumului mass-media din Europa și Asia (FMEA) organizat de AIȘ „Rossia segodnea" va avea loc pe data de 10 noiembrie la Moscova. Forumul va fi inaugurat cu o şedinţă plenară cu participarea directorului general Agenţiei Internaţionale de Ştiri „Rossia Segodnea”, Dmitri Kiseliov şi redactoru-şef al canalului televizat RT, margarita Simonean. Tema întrunirii este „Un parteneriat stabil într-o lume instabilă". Vor participa redactori șefi și manageri de top de la cele mai cunoscute medii de informare, conducători ai unor mari companii de televiziune şi radio și internet-portaluri, experți în media-business și jurnaliști cunoscuți din 14 state din spațiul postsovietic (Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kirghizia, Letonia, Lituania, Moldova, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan, Ucraina, Estonia).

Tema principală a FEAM-2015 este interacțiunea mass-media din fostele republicii ale URSS în condițiile diferitor procese politice și economice. Pentru această întrunire sunt prevăzute trei discuții tematice: „Spațiul informațional euroasiatic: provocări și riscuri", „Industria mass-media: menținerea auditoriului și a imaginii", „Parteneriat stabil într-o lume instabilă". Programul FMEA – 2015 include și sesiuni speciale cu directorul Departamentului de informație și presă al MAE al FR Maria Zaharova, cu scriitorul şi publicistul Victor Erofeev, cu redactorul-șef al ziarului ”Zavtra”,  președintele clubului Izborsk Alecsandr Prohanov.

Acreditarea mass-media pentru participarea la forum este accesibilă pe site-ul oficial al centrului internațional multimedia al AIȘ „Rossia segodnea"

Forumul mass-media din Europa și Asia (FMEA) reprezintă o platformă unică în spațiul postsovietic, care întrunește experți media de seamă din statele CSI, Țările Baltice și din Georgia, pentru discutarea tendințelor și prognozarea proceselor de dezvoltare a industriei media. Prima întrunire de acest fel a avut loc în anul 2006. În primii patru ani, FMEA s-a desfășurat la Moscova, după care a fost găzduit consecutiv de Kiev, Astana, Minsk. La Forumul din 2011 de la Astana, președinții FR și Kazahstanului, Dmitrii Medvedev și Nursultan Nazarbaev, în cuvântul lor de salut adresat participanților, au subliniat interesul pentru dezvoltarea proceselor pozitive în spațiul postsovietic. În 2012, la Minsk, participanţii la Forum au avut o întâlnire cu Aleksandr Lukaşenko.

Fluxul de știri
0