Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Figurantă în dosarul Filat, anunţată în căutare internaţională

© Sputnik / Maksim BogodvidMłotek sędziowski
Młotek sędziowski - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit CNA, pe numele învinuitei a fost emis un mandat de arest pentru 30 de zile, aceasta fiind cercetată pentru depoziţii false şi spălare de bani.

CHIŞINĂU, 10 nov – Sputnik. Judecătoria Buiucani a emis mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele unei persoane, învinuită în dosarul Filat, informează serviciului de presă al Centrului Naţional Anticorupţie.

Экс-премьер-министр, глава ЛДПМ Владимир Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dacă naşul va sta 5 ani la puşcărie, cât va sta finul

Femeia a fost anunţată în căutare statală şi internaţională pe motiv că s-a sustras urmăririi penale, părăsind fraudulos teritoriul ţării. Învinuita este cercetată penal pentru depoziţii false oferite anchetatorilor şi spălare de bani.

Potrivit sursei, după ce a fost audiată de ofiţerii CNA, femeia a refuzat să se mai prezinte pentru cercetări suplimentare, invocând motive medicale. Ulterior, aceasta a părăsit ţara, deşi avea interdicţie în acest sens.

La 18 octombrie, Vladimir Filat a fost arestat pentru 30 de zile, după ce anterior i-a fost ridicată imunitatea parlamentară. Fostul premier este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 15 ani de puşcărie.

Fluxul de știri
0