Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Comuniștii au dat de înțeles că sunt gata să colaboreze cu proeuropenii

© Sputnik / Miroslav RotariDeputații Parlamentului RM
Deputații Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Abonare
Comuniștii nu vor să renunţe la ideea revenirii la putere, chiar şi în componența unei coaliții de dreapta, consideră politologul Ernest Vardanean.

 

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Comentând consultările Partidului comuniștilor cu șeful statului, politologul Ernest Vardanean nu a exclus că PCRM ar dori să revenă la putere, dar de data aceasta în componența coaliției proeuropene.

Artur Reţetnicov şi Violeta Ivanov - Sputnik Moldova
Politică
Reşetnicov are impresia că Timofti nu prea ştie ce vrea

Reprezentantul PCRM, Artur Reșetnikov, a declarat luni, după consultațiile cu președintele Nicolae Timofti privind candidatura noului premier, că șeful statului ”este obligat să unească societatea, dar nu să împartă cetățenii în ai noştri şi ai voştri”. Potrivit lui Reșetnicov, ”este necesar să fie format un guvern care să rezolve problemele țării”.

Vardanean nu a exclus că această declarație a lui Reșetnicov este o aluzie adresată președintelui și partidelor proeuropene cum că PCRM ar fi gata de cooperare.

”În ultima perioadă, tot mai multe date fac dovada faptului că PCRM acționează de comun acord cu PDM”, a spus Vardanean.

 

Fluxul de știri
0