Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proteste la Chişinău împotriva majorării tarifelor

© Photo : Igor Vzorovprotest şi asediu la ANRE
protest şi asediu la ANRE - Sputnik Moldova
Abonare
Sute de cetăţeni pichetează la Chişinău sediul ANRE, cerând anularea noilor tarife la gaz şi electricitate.

CHIŞINĂU, 9 nov – Sputnik. Câteva sute de persoane pichetează luni sediul Agenţiei Naţionale pentru Reglementări în Energetică, cerând anularea noilor tarife la energia electrică şi neintroducerea noilor tarife la gaz.

Protestatarii scandează „Jos tarifele!” şi au cerut demisia conducerii ANRE.

Лампы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din 9 noiembrie, plătim tarife majorate la electricitate

De luni, în Moldova au intrat în vigoare tarifele aprobate în noaptea din 17 spre 18 iulie, suspendate ulterior până la data de 8 noiembrie. Astfel, consumatorii casnici conectați la reţelele de tensiune joasă deservite de,,Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” SA vor achita un tarif de furnizare de 2,16 lei, cei conectați la reţelele de tensiune medie – un tarif de 1,95 de lei și consumatorii conectați la reţelele de tensiune înaltă – un tarif de 1,68 de lei. Consumatorii conectați la reţelele de tensiune joasă deservite de „RED Nord” SA vor achita un tarif de furnizare de 2,23 de lei și cei conectați la reţelele de tensiune medie – un tarif de 2,02 lei. Consumatorii casnici conectați la reţelele de tensiune joasă deservite de „RED Nord — Vest” SA vor achita un tarif de furnizare de 2,33 de lei și cei conectați la reţelele de tensiune medie – un tarif de 2,07 lei.

Anterior, reprezentanţii ANRE au declarat că luni, 9 noiembrie, vor face publică decizia privind tarifele la gazele naturale. Astăzi, instituţia a anunţat vă va convoca vineri o şedinţă publică la care vor fi examinate tarifele aprobate prin hotărârea sa din 18 iulie.

Fluxul de știri
0