Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu îi vrea pe PLDM-işi, dar se "frige" de comunişti

© privesc.euMihai Ghimpu
Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PL, Mihai Ghimpu, acceptă doar o coaliţie în formatul PL, PDM, PLDM şi Grupul Leancă. "De comunişti vom avea nevoie tocmai la primăvară, când va fi nevoie să alegem preşedintele", susţine liberalul.

CHIŞINĂU, 9 noiembrie – Sputnik. Candidatura la funcţia de premier va fi găsită atunci când va fi majoritate parlamentară, a declarat luni Mihai Ghimpu după consultările cu şeful statului, Nicolae Timofti.

Ghimpu a mai declarat că ieşirea din criză va fi posibilă atunci când PLDM va pune mai presus interesul cetăţeanului şi cursul european. „Eu îi înţeleg, au şi ei dreptate, dar nu există alternativă. Trebuie să ne împăcăm cu faptul că toţi greşim. Primul exemplu de a vota cu comuniştii l-a dat anume PLDM”, a spus Ghimpu.

Dumitru Diacov, Дмитрий Дьаков - Sputnik Moldova
Politică
Diacov: înainte de întâlnirea cu Timofti, fracţiunile se vor consulta între ele

Liderul liberalilor a mai spus că astăzi a „schimbat două vorbe cu domnul Lupu” şi au convenit că luni seara e posibil să aibă loc noi negocieri pentru formarea unei majorităţi parlamentare.

Referindu-se la acceptarea comuniştilor în coaliţie, Ghimpu a spus: „cu PCRM putem reveni la discuţii în primăvară, or, referendumul pentru modificarea Constituţiei nu va putea avea loc şi atunci va trebui să găsim o soluţie pentru alegerea Preşedintelui în Parlament”.

Cât priveşte guvernarea împreună cu PCRM, Ghimpu susţine că nu acceptă un asemenea scenariu.

„Noi şi pe cei de la PLDM îl invităm diseară la negocieri. Trebuie să ne întâlnim în formatul PDM, PL, PLDM şi grup Leancă pentru a forma majoritatea parlamentară, iar supărările trebuie lăsate la o parte”, a punctat liderul liberalilor.

Fluxul de știri
0