Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE va anunţa vineri ce tarif vom plăti pentru gaz

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГазовая плита
Газовая плита - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
ANRE anunță o ședință publică la care va reexamina noile tarife la gazele naturale aprobate la 18 iulie. Şedinţa va avea loc vineri, 13 noiembrie.

CHIŞINĂU, 9 nov – Sputnik. Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță pentru vineri, 13 noiembrie, convocarea unei ședințe publice la care vor fi reexaminate tarifele reglementate pentru distribuția și furnizarea și transportul gazelor naturale, aprobate prin hotărârea sa din 18 iulie.  

Лампы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din 9 noiembrie, plătim tarife majorate la electricitate

Consiliul de Administrație al ANRE a suspendat aplicarea tarifelor la gazele naturale aprobate prin hotărârea sa din 18 iulie  până la 15 noiembrie curent şi a recomandat SA „Moldovagaz” să supună unui audit extern corectitudinea calculării noilor tarife, a evaluării costurilor incluse în tarife și a conformității modului de calcul cu prevederile metodologiei tarifare în vigoare. 

Raportul de audit, executat de compania Ernst&Young, a fost examint vinerea trecută în cadrul unor audieri publice organizate de ANRE. SA „Moldovagaz” a solicitat vineri ANRE majorarea tarifului la gazele naturale cu 22%, adică 8386 de lei pentru mia de metri cubi de gaze.

ANRE a majorat la 18 iulie tariful la gazul natural cu 15%. Prețul pentru un metru cub de gaz natural a crescut de la 5,971 de lei la 6,538 de lei. 

Fluxul de știri
0