Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupu: sunt sunat de deputaţi care se cer în alianţă

© privesc.euMarian Lupu
Marian Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele PDM a subliniat că este sunat de deputaţii "din alte fracţiuni", care împărtăşesc valorile europene. În aceste condiţii liderul democrat se arată convins că se va reuşi crearea unei majorităţi parlamentare, care va întruni cel puţin 51 de deputaţi.

CHIŞINĂU, 9 noiembrie – Sputnik. Azi vom avea o nouă întâlnire cu PL şi Grupul Leancă la sediul Parlamentului. Vom invita în alianţă, individual, deputaţii din alte fracţiuni, a declarat Marian Lupu după consultările cu Preşedintele Timofti.

Preşedintele PDM a subliniat că este sunat de deputaţii "din alte fracţiuni", care împărtăşesc valorile europene. În aceste condiţii liderul democrat se arată convins că se va reuşi crearea unei majorităţi parlamentare care va întruni cel puţin 51 de deputaţi.

Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu îi vrea pe PLDM-işi, dar se "frige" de comunişti

„Obiectivul nostru principal este ca până la sfârşitul săptămânii curente să avem un proiect de acord politic şi de program de guvernare. Vom stabili priorităţile de reforme. Toate acestea vor fi derivate ale Acordului de asociere cu UE. În baza lor le vom propune deputaţilor în mod individual, celor care împărtăşesc priorităţile şi scopurile de integrare europeană, să semneze cu noi”, a declarat Marian Lupu.

Al doilea obiectiv, potrivit lui Lupu, este ca în baza discuţiilor ce vor avea loc pe parcursul săptămânii curente să fie identificat candidatul la funcţia de Prim-ministru, care să-i fie prezentat Preşedintelui pentru desemnare.

 

Fluxul de știri
0