Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Diacov: înainte de întâlnirea cu Timofti, fracţiunile se vor consulta între ele

© privesc.euDumitru Diacov, Дмитрий Дьаков
Dumitru Diacov, Дмитрий Дьаков - Sputnik Moldova
Abonare
„În mod sigur va fi propus un candidat, însă mai întâi ne vom suna cu colegii din alte fracţiuni”, susţine Dumitru Diacov.

CHIŞINĂU, 9 noiembrie – Sputnik. Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al PDM, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că înainte de întâlnirea de luni cu Preşedintele Timofti, vor avea loc consultări „cu colegii din alte fracţiuni”.

Diacov e evitat să spună pe cine îl va propune PDM la consultările cu Şeful Statului.

„La modul sigur va fi un candidat, însă mai întâi ne vom suna cu colegii din alte fracţiuni”, a subliniat Dumitru Diacov.

Partidul Democrat din Moldova, prim-vicepreşedintele formaţiunii Vladimir Plahotniuc - Sputnik Moldova
Cum a furat PD discursul Platformei DA

Solicitat de corespondentul Sputnik să precizeze dacă propunerea care îi va fi făcută lui Timofti va fi una coordonată, Diacov a sugerat că anume aşa va fi.

Este de remarcat faptul că procesul de negocieri pentru formarea unei majorităţi parlamentare încă nu s-a încheiat. Nu este exclus faptul că majoritatea parlamentară ar putea să se consolideze în jurul figurii noului prim-ministru.

Dumitru Diacov nu a precizat dacă vor fi contactaţi şi cei de la PLDM. Anterior reprezentanţii PLDM au declarat că nu mai negociază cu PDM, iar reprezentanţii democraţilor, la rândul lor, i-au acuzat pe liderii liberal-democraţilor de implicare în "furtul miliardului".

 

Fluxul de știri
0