Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mass-media: SFM va incepe identificarea dactiloscopică a imigranților în 2016

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaВ России вступили в силу новые правила подачи документов на получение шенгенских виз
В России вступили в силу новые правила подачи документов на получение шенгенских виз - Sputnik Moldova
Abonare
Noua procedură, după cum scrie ”Izvestia”, va permite depistarea străinilor care au încălcat legislația FR şi care încearcă să intre în țară sub o nouă identitate.

CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Serviciul Federal Migrațional al FR va instala complexe de scanare a amprentelor digitale ale străinilor în toate punctele de intrare a cetățenilor străini pe teritoriul FR, comunică RIA Novosti cu referire la cotidianul ”Izvestia”.

”Noua procedură va permite identificarea deja la hotar a străinilor care încearcă să intre în țară cu un nou nume, pentru că anterior le-a fost interzisă intrarea. Acum, imigranții de muncă din țările fără vize vor trebui să treacă procedura de identificare dactiloscopică pe parcursul a 30 de zile de la data intrării, pentru a primi permisiune de muncă (sau patentă). Încă nu este clar dacă va extinsă această practică asupra tuturor străinilor”, subliniază publicația.

Infograf - Sputnik Moldova
În atenția migrantului de muncă

Potrivit ziarului, la SFM, în locurile de intrare a străinilor, pot fi instalate complexe pentru scanarea amprentelor digitale și poate fi organizată completarea automatizată a cărților migraționale.

”Acest lucru va avea loc ”în cadrul unei plan de dezvoltare graduală, pe întreg teritoriul Rusiei fiind instalate sisteme informaționale ale controlului de stat de intrare și ședere a cetățenilor străini în țară”. Există aproximativ 400 de puncte de intrare în Rusia, dintre care 200 de pasageri. Toate acestea trebuie dotate cu utilaj dactiloscopic nou. Realizarea planului este prevăzută pentru anii 2016-2020, se spune în materialul ziarului, cu referire la surse din SFM.

Se mai menţionează că din 2014, cu titlul de experiment, în aeroporturile din Moscova și Sankt-Petesburg deja există complexe de verificare-expres a amprentelor digitale.

”Potrivit datelor Direcției Serviciului Federal Migrațional pentru Sankt-Petesburg și regiunea Leningrad, într-un an incomplet de activitate a acestui centru au fost identificați 173 de străini care au încercat să intre în țară sub un nou nume și mai mult de 3 mii de persoane, care au comis anterior încălcări ale legislației migraționale și care au interdicție de intrare în țară”, comunică publicația.

Fluxul de știri
0