Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În atenția migrantului de muncă

Abonare
Pentru a evita complicațiile la angajare în FR, vă propunem o instrucție pas cu pas pentru cetățenii CSI veniţi aici să muncească.

 

Potrivit Serviciului Imigrațional al Rusiei, în ultimii doi ani cei mai mulţi imigranți au venit în FR din Uzbekistan – 2,3 milioane de persoane, din Tagikistan – mai mult de un milion de persoane, se arată în raportul Biroului de la Moscova pentru Drepturile Omului (BMDO), comunică Sputnik Uzbekistan.

Fluxurile mari de imigranți dau naștere mai multor complicații, în particular, în ceea ce privește integrarea, începând de la angajare și studii și terminând cu nivelul de cunoaștere a limbii de stat a Rusiei.

Cei care vin la muncă în Rusia trebuie să respecte un șir de reguli și să treacă anumite proceduri obligatorii. Astfel, fiecare imigrant care intră în ţară trebuie să primească o cartelă migrațională în care să indice scopul vizitei (muncă), să fie luat în evidență la locul sosirii, să susțină un examen de cunoaștere a limbii și legislației FR, dar și să primească o patentă care-i va oferi dreptul să se angajeze.

În cazul în care  cerințele legislației imigraționale nu sunt respectate de către cetățean, acesta poate fi expulzat din țară cu interdicția de a intra în FR timp de câțiva ani.

Pentru a evita aceste complicații, vă propunem o instrucțiune pas cu pas pentru imigranții din țările CSI, care doresc să muncească în Rusia.

 

Fluxul de știri
0