Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sputnik: președintele Timofti a pregătit ”planul B” pentru alianță

Abonare
Corespondenții Sputnik au decis iarăşi să facă o prognoză a evenimentelor care vor avea loc luni în Moldova.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. "Reglările de conturi" în  politica Moldovenească sunt în toi, iar jurnaliștii de la Sputnik au încercat să facă un pronostic al evenimentelor care vor avea loc luni, 9 noiembrie.

După cum au declarat pentru Sputnik surse din anturajul președintelui, Nicolae Timofti începe azi consultările cu liderii fracțiunilor parlamentare în problema privind candidatura noului prim-ministru, în acest sens fiind prevăzut şi un  ”plan B”. Adică, după cum menţionează sursa, dacă jucătorii principali, membrii coaliției proeuropene, nu vor putea ajunge la un consens, atunci șeful statului va propune candidatul său la funcția de șef al guvernului. Și acesta poate fi un om din afara partidelor sau din afara fracțiunilor parlamentare.

Лампы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din 9 noiembrie, plătim tarife majorate la electricitate

Încă un eveniment de rezonanță pentru luni ar fi pichetarea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Intenţia de a picheta ANRE şi-au exprimat-o deja membrii platformei ”DA”. În ultima perioadă, protestele în orășelul de corturi s-au mai temperat, așa că ”bătălia tarifelor” poate deveni un nou impuls pentru acestea.

Nu este exclus că vor protesta și partidele de stânga. Vă amintim că de azi intră în vigoare tarifele majorate la energie, care au fost adoptate în noaptea de 17 spre 18 iulie. Adică acele de 2,16 lei/kWh, asupra cărora fusese impus moratoriu. Termenul moratoriului a expirat, iar ANRE a stabilit la 9 va face publică decizia cu privire la tarifele la gaz. Deci, situația care şi aşa este tensionată, ar putea deveni explozivă.

Dar, dacă e să-i credem pe astrologi, stelele ne prognozează pe luni o atmosferă energetică plăcută. Acest lucru este condiționat de energia Lunii în Balanță care nu generează situații de conflict, ci îi face pe oameni mai îngăduitori și mai deschiși către frumos.

Fluxul de știri
0