Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alexandru Slusari: Candu trebuie să depună mărturii în dosarul BEM - PLDM

© captură privesc.euAlexandru Slusari
Alexandru Slusari - Sputnik Moldova
Abonare
Care este responsabilitatea juridică ce-i revine Partidului Democrat care a știut că liderii PLDM fură din sistemul bancar și nu că nu l-a oprit, dar nici nu a sesizat organele de drept?

Președintele Asociației „UniAgroProtect", Alexandru Slusari, a reacționat la mesajul postat pe internet de președintele Parlamentului, Andrian Candu, prin care acesta afirmă că "cea mai mare greșeală pe care PDM a făcut-o, și și-o asumă, este faptul că nu a intervenit mai prompt și public în a-i opri pe liderii PLDM să fure miliardul din sistemul bancar". Alexandru Slusari face trei constatări pornind de la afirmațiile vicepreședintelui PDM, Andrian Candu.

Prima se referă la implicarea, pe lângă cea a lui Filat, și a altor lideri liberali-democrați în delapidarea banilor din Banca de Economii. „Din acest mesaj public putem să facem trei concluzii foarte importante. Prima concluzie: domnul Candul vorbește despre liderii PLDM la plural. Înseamnă că dumnealui cunoaște mai mulți oameni din conducerea PLDM, în afară de individul Filat, care au furat banii din sectorul bancar. Aștept ca doamna Bețișor (Adriana Beţişor, procurorul care instrumentează dosarul lui Filat — n.n.) să-l cheme oficial pe domnul Can

Andrian Candu - Sputnik Moldova
Politică
Andrian Candu: „Liderii PLDM au furat miliardul”

În continuare, Alexandru Slusari susține că Andrian Candu se face vinovat de faptul că nu a întreprins nimic știind că liberal-democrații fură banii de la BEM. „Concluzia numărul doi:Partidul Democrat sau, cel puțin, domnul Candu a știut demult că liderii PLa DM fură din sistemul bancar și nu că nu l-a oprit, dar nici nu a sesizat organele de drept. Mi se pare că aici apare răspunderea juridică pentru inacțiune", este de părere Slusari.

Și, în final, președintele Asociației „UniAgroProtect" afirmă: "Concluzia numărul trei: Partidul Democrat poartă răspundere politică pentru faptul că demult a știut cine fura banii cetățenilor și a făcut de câteva ori coaliție cu PLDM. Ne punem întrebarea dacă conducerea Partidului Democrat sau, cel puțin, domnul Candu mai are dreptul să rămână în politică.

Fluxul de știri
0