Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrian Candu: „Liderii PLDM au furat miliardul”

© realitatea.mdAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, îi acuză pe liderii PLDM că au furat miliardul de dolari și spune că cea mai mare greșeală pe care a făcut-o PDM este că nu i-a oprit când aceștia furau.

CHIȘINĂU, 7 nov — Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, care este și vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova, afirmă cu text deschis că miliardul de dolari din sistemul bancar moldovenesc a fost furat de liderii liberal-democrați și pentru Partidul Liberal Democrat al lui Vladimir Filat, care acum se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

Andrian Candu a făcut această afirmație pe pagina sa de pe o rețea de socializare. Reproducem integral textul spicherului Parlamentului RM.

„Ultimul timp observ mai multe mesaje care vin din partea așa-numiților lideri, adevărați și mai puțin adevărați, ai PLDM și care pun la îndoială, iar unii chiar declară cu voce tare că Partidul Democrat nu este proeuropean. Aș vrea să aduc aminte celor „bine informați" că PDM prin membrii săi, atât la nivel de Guvern, cat și la nivel de Parlament, a avut o mare contribuție la toate succesele legate de aproprierea noastră față de UE, atât la obținerea regimului liberalizat de vize, cat și la negocierea și semnarea Acordului de Asociere și DCFTA. Pentru cei care nu cunosc sau care nu vor să cunoască, echipa Ministerului Economiei (condusa în ultimii șase ani de exponenți ai PDM) a avut cea mai mare contribuție la negocierea și semnarea DCFTA. Cea mai mare greșeală pe care PDM a făcut-o, și și-o asumă, este faptul că nu a intervenit mai prompt și public în a-i opri pe liderii PLDM să fure miliardul din sistemul bancar. Iată de ce, dacă să furi miliardul pentru PLDM este a fi „proeuropean", atunci, evident, eu cu colegii mei din PDM nu vrem să fim asociați cu acestea."

Fluxul de știri
0