Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu va lua decizia privind candidatul la şefia BNM

© фото Правительство РМLansarea proiectului de Twinning BNM
Lansarea proiectului de Twinning BNM - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Legii cu privire la Banca Naţională, Guvernatorul BNM este numit de Parlament la propunerea Preşedintelui acestuia.

CHIŞINĂU, 6 noiembrie – Sputnik. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, trebuie să decidă în privinţa înaintării unui candidat la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei.

Кресло из Государственного Эрмитажа, fotoliu - Sputnik Moldova
Şef la BNM va deveni cel care va uimi prin soluţiile propuse

Asta după ce Comisia formată din deputaţi şi reprezentanţi ai societăţii civile, însărcinată să selecteze candidatul, nu a identificat nicio persoană care ar fi întrunit criteriile necesare.

Potrivit Legii cu privire la Banca Naţională, Guvernatorul BNM este numit de Parlament la propunerea Preşedintelui acestuia.

Dat fiind faptul că nu a fost selectat nici un candidat de către comisie, spicherul Andrian Candu urmează să decidă dacă va propune Parlamentului un candidat din proprie iniţiativă sau va repeta tentativa de identificare a acestuia prin intermediul unei comisii.

Fluxul de știri
0