Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Şef la BNM va deveni cel care va uimi prin soluţiile propuse

© Sputnik / П. Манушин / Accesați arhiva multimediaКресло из Государственного Эрмитажа, fotoliu
Кресло из Государственного Эрмитажа, fotoliu - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Ştefan Creangă sugerează că va deveni şeful BNM cel care va uimi prin soluţiile pe care le propune în vederea redresării situaţiei din sistemul financiar-bancar al ţării.

CHIŞINĂU, 3 noiembrie – Sputnik. Marţi, la Comisia pentru selectarea candidaţilor la funcţia de Guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei au început discuţiile cu candidaţii înregistraţi.

Potrivit preşedintelui comisiei, deputatul Ştefan Creangă, marţi s-au prezentat cinci dintre cei şase pretendenţi la funcţie, care şi-au depus dosarele. Nu s-a prezentat Sergiu Iachim. „Probabil, lipsa lui este legată de activitatea profesională peste hotare”, a opinat Creangă în legătură cu ieşirea lui Iachim din concurs.

Andrian Candu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Candu: candidatura guvernatorului BNM trebuie înaintată până la 6 noiembrie

Ştefan Creangă a mai spus că, potrivit regulamentului, comisia va putea să-i propună spicherului cel mult doi candidaţi, dintre care unul va fi promovat în Parlament.

„Candidaţii au vorbit despre soluţiile pe care le văd ei în vederea redresării sistemului financiar-bancar al ţării. În funcţie de viziunea pe care o au, vor fi selectaţi cel mult doi candidaţi, pe care îi vom propune preşedintelui Parlamentului”, a declarat Ştefan Creangă.

Fluxul de știri
0