Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noaptea la Orhei e cu totul altfel

© Photo : Primaria orașului OrheiOrhei, noaptea, iluminare, lumină
Orhei, noaptea, iluminare, lumină - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria oraşului Orhei a reuşit să reabiliteze şi să modernizeze în proporţie de sută la sută sistemul de iluminare stradală al urbei.

CHIŞINĂU, 6 noiembrie – Sputnik. Serviciul de presă al Primăriei Orhei anunţă că proiectul de reabilitare a sistemului de iluminare stradală, lansat de primarul Ilan Șor, a fost finalizat.

„Din luna august, când a fost dat startul proiectului de reabilitare, au fost schimbate toate cablurile vechi din oraş cu o lungime totală de 65 de kilometri, acestea fiind înlocuite cu conductor izolat torsadat. Reţeaua electrică a fost extinsă, fiind tras cablu suplimentar cu o lungime de 11 kilometri şi instalaţi peste 200 de piloni noi pe străzile unde nu exista iluminare”, se spune în comunicatul Primăriei Orhei.

Пожилая пара, отдыхающая на бульваре - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La Orhei se deschid magazinele sociale

Sursa menţionează că „au fost reînnoite corpurile de iluminat, fiind instalate peste 1300 de becuri tip LED, care sunt mult mai econome şi rezistente în comparaţie cu cele de tip vechi”.

Este de remarcat faptul că „până la începutul proiectului, în Orhei ardea lumina doar pe 1600 de stâlpi. Astăzi numărul acestora a ajuns la 3000”.

Potrivit serviciului de presă al Primăriei Orhei, „s-a reuşit iluminarea totală a oraşului”, iar locuitorii „ţin să-şi exprime mulţumirea prin numeroase mesaje, trimise la adresa primăriei și pe pagina oficială a primarului Ilan Șor”.

 

Fluxul de știri
0