Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ar putea fi Chiril Gaburici din nou premier al Moldovei

© Sputnik / Evgheni PanasencoПремьер-министр Республики Молдова Кирилл Габурич
Премьер-министр Республики Молдова Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Abonare
Una dintre candidaturile discutate la funcţia de prim-ministru în viitoarea coaliţie de guvernare este Chiril Gaburici. Acesta nu a confirmat, dar nici nu a negat informaţia.

CHIŞINĂU, 6 nov – Sputnik. Viitorul Guvern al Republicii Moldova ar putea fi condus din nou de Chiril Gaburici. Aceasta ar fi una dintre candidaturile discutate în culisele negocierilor cu privire la crearea unei noi alianţe de guvernare, din care nu va face parte PLDM.  

Dumitru Diacov, Дмитрий Дьаков - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Diacov: doi deputaţi PLDM vor participa la crearea unei noi coaliţii cu PD

Agenţia Sputnik Moldova a discutat cu fostul premier Chiril Gaburici, pentru a afla dacă informaţia este adevărată sau nu.

Gaburici a fost evaziv în răspunsul oferit şi a declarat că „nu vrea să comenteze” această informaţie.

Totuşi, întrebat dacă ar accepta sau nu din nou postul de premier, Gaburici a răspuns: „Depinde de condiţii, dar nu vreau să discut la acest subiect”.

La şedinţa din 29 octombrie a Parlamentului, când Guvernul Streleţ a fost demis cu voturile a 65 de deputaţi, preşedintele PCRM Vladimir Voronin i-a luat apărarea lui Gaburici. Liderul comuniştilor i-a acuzat pe liberal-democraţi de faptul că l-au obligat pe Chiril Gaburici să demisioneze.  

Фракция либерал-демократов покидает за заседания молдавского парламента - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine sunt deputaţii care vor pleca din fracţiunea PLDM

„Cum numai a  nimerit o altă persoană, nu din gruparea voastră mafiotă, cu familia Gaburici, cum imediat l-aţi mâncat în două luni”, a declarat Voronin.

Guvernul Gaburici a fost învestit în funcţie la 18 februarie cu votul a 60 de deputaţi. Pentru Guvernul condus de Chiril Gaburici și-au dat voturile deputaţii PD, PCRM şi PLDM, cu excepţia fostului premier Iurie Leancă, a lui Eugen Carpov şi a deputatului Liliana Palihovici, care s-a abţinut de la vot.

Chiril Gaburici şi-a prezenta demisia din funcţia de prim-ministru la 12 iunie şi a refuzat să deţină interimatul. Gaburici s-a arătat dezamăgit că diploma sa de studii a fost folosită drept „un instrument politic” şi a menţionat că în sistemul creat în ţară „un prim-ministru nu are mână liberă şi putere”.

Fluxul de știri
0