Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu critică mofturile PLDM-ului, dar vrea să-i „seducă” deputaţii

© Sputnik / Miroslav RotariАндпиан Канду
Андпиан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Spicherul moldovean se arată convins că în PLDM sunt mai multe voci şi opinii favorabile participării la guvernare. Totodată, Andrian Candu a declarat că conducerea PLDM face mofturi şi manifestă iresponsabilitate.

CHIŞINĂU, 5 noiembrie – Sputnik. Spicherul Andrian Candu a lansat critici dure la adresa PLDM, pentru faptul că formaţiunea a decis să nu participe la negocierile de formare a unei noi coaliţii proeuropene, dar a invitat deputaţii liberal-democraţi să adere la majoritatea parlamentară proeuropeană.

Candu a calificat decizia de neparticipare la negocieri a PLDM drept una iresponsabilă şi bazată pe emoţii.

Iurie Leancă Юрие Лянкэ - Sputnik Moldova
Politică
Leancă respinge PCRM-ul şi prezice presiuni europene asupra PLDM

Totodată, spicherul s-a arătat convins că „în PLDM sunt mai multe voci şi opinii. Mulţi dintre ei sunt dispuşi să participe la dialog”.

„Să nu participi acum la guvernare înseamnă imaturitate şi iresponsabilitate, bazate pe emoţii. Mai ales că toţi partenerii de dezvoltare, şefi de state, inclusiv doamna  Mogherini, dar şi alţi demnitari europeni au făcut apel de a depune eforturi pentru formarea unei majorităţi parlamentare proeuropene. Decizia PLDM este în detrimentul Republicii Moldova şi în detrimentul căii noastre de integrare europeană. Pune în faţă interesele de partid şi mofturile politice, dar nu interesele ţării. E regretabil”, a mai declarat Candu.

Totodată, spicherul i-a avertizat pe liberal-democraţi că oricum vor fi găsite soluţii. „Indiferent dacă vor participa sau nu liberal-democraţii la formarea coaliţiei, vom face apel la toţi deputaţii din partidele proeuropene să facă parte din majoritatea parlamentară şi să susţină un guvern proeuropean. Vom discuta şi cu comuniştii ca să găsim o formă de susţinere a unui guvern proeuropean”, a spus Candu, subliniind şi faptul că „azi după amiază vor avea loc consultări cu PL şi PPEM. Există viziuni diferite, dar aceste partide vor avea ca prioritate interesele statului şi nu de partid, cum fac cei de la PLDM”, a punctat Candu.

Fluxul de știri
0