Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Leancă respinge PCRM-ul şi prezice presiuni europene asupra PLDM

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Leancă Юрие Лянкэ
Iurie Leancă Юрие Лянкэ - Sputnik Moldova
Abonare
"Vor veni mesaje foarte clare din partea PPE (Partidului Popular European) şi Comisiei Europene. Vreau să sper că atunci vor lua o altă decizie”, a spus Leancă.

CHIŞINĂU, 5 noiembrie – Sputnik. Noua alianţă trebuie să fie formată doar în baza votului de la ultimele alegeri parlamentare, adică din cei 55 de deputaţi de la PL, PLDM şi PDM, susţine Iurie Leancă, care a mai anunţat că asupra liberal-democraţilor ar putea să fie exercitate presiuni din Occident.

Fostul premier a spus că speră să-i vadă pe cei de la PLDM la masa de negocieri, chiar dacă decizia partidului respectiv este alta. Acesta a mai menţionat că discută cu membri, inclusiv primari ai PLDM, care ar fi îngrijoraţi de decizia conducerii partidului de a nu se implica în formarea unei noi alianţe.

Valeriu Streleţ Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM nu participă la negocierile cu PD

„Ei pun în prim plan nu interesul cetăţenilor, ci altceva. Vor veni mesaje foarte clare din partea PPE (Partidul Popular European) şi Comisiei Europene. Ei (cei din conducerea PLDM) susţin că ţin cont de opinia partenerilor europeni. Vreau să sper că atunci vor lua o altă decizie”, a spus Leancă.

În opinia lui, comuniştii nu sunt un partid proeuropean. Acesta nu crede în posibilitatea creării unei agende comune cu PCRM.

Fluxul de știri
0